25 decembrie 2017, 11:30 Caleidoscop views 11355
Cum alegem bradul de Crăciun
25 decembrie 2017, 11:30 Caleidoscop views 11355

Cum alegem bradul de Crăciun

A mai rămas puţin timp pînă la Crăciun și Anul Nou, iar bradul rămîne a fi un simbolul important al sfintelor sărbătorilor de iarnă. Fiecare familie are probabil anumite obiceiuri pe care le respectă în fiecare an la împodobirea bradului. Adesea, înainte ca sărbătorile să fi ajuns la final, bradul procurat începe să se scuture.

Iată cîteva sfaturi utile care te vor ajuta să alegi corect bradul de Crăciun și să-i păstrezi proaspăt un timp mai îndelungat.

În primul rînd, atunci cînd mergem la tîrgurile de brazi, trebuie să avem grijă ca bradul să fie proaspăt tăiat. Dacă a fost tăiat cu mai mult timp în urmă, acele acestuia vor fi ofilite. Trebuie să atragem atenţia la culoarea acelor, care trebuie să fie de un verde intens. Nuanţa uşor gălbuie denotă că el a fost tăiat cu mai mult timp în urmă.

O altă metodă de a verifica prospețimea bradului este lovirea tulpinii de pămînt. Dacă acele nu se scutură, atunci îl putem procura fără grijă. Un semn important este şi mirosul intens de conifere.

Dacă vom pune bradul imediat după procurare într-un vas cu nisip şi îl vom uda periodic cu apă îndulcită cu zahăr, atunci el va rămîne proaspăt un timp destul de îndelungat.

Totodată, cu cît va fi mai răcoare în încăpere, cu atît mai mult timp își va păstra prospețimea. Moldsilva va scoate la vînzare anul acesta aproximativ 50 de mii de brazi, ceea ce este cu 15 mii mai mult decît acum un an. Prețul brazilor în acest an va fi comparabil cu cel de anul trecut. În decembrie 2015, un metru de brad costa 36 de lei, iar un metru de pin — 25 de lei. Copacii mai înalți de șase metri erau vînduți cu 70-100 de lei pentru un metru.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Anul Nou , Crăciunul , sfat , brad

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1193 locuitori

Buşăuca este un sat şi comună din raionul Rezina, aşezat în regiune de şes şi coline. Satul este situat la o distanță de 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1193 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bușăuca datează din anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.