15 februarie 2015, 12:27 Caleidoscop views 16405
15 februarie 2015, 12:27 Caleidoscop views 16405

Acum 3 miliarde de ani pe Terra exista un singur mega-organism


Foto: ru.tsn.ua 

Lumea ştiinţifică este zguduită de o ultimă teorie conform căreia, acum 3 miliarde de ani, viaţa de pe Pămînt era prezentă doar sub forma oceanului planetar, care pe atunci avea aproape toate proprietăţile unui mega-organism, relatează .

Savanţii sînt pe cale să confirme că această "fiinţă" imensă este, de fapt, strămoşul universal comun pentru toate formele de viaţă care au evoluat ulterior din Oceanul Primordial.

Conform ultimelor cercetări, mega- organismul era un gen de plancton primar care umplea Oceanul Primordial, înainte de deriva continentelor.

Mega-organismul era de fapt rezultatul luptei pentru supravieţuire a primelor forme de viaţă, care au transformat ulterior oceanul într-o "amestecătură genetică " pentru o perioadă de sute de milioane de ani.

"Pe atunci era mult mai importantă menţinerea unui sistem viu într-un ecosistem specific, decît competiţia sa cu alte sisteme vii. Această circulaţie liberă a materialului genetic din interiorul sistemului viu, alături de lipsa competiţiei, făcea ca oceanul nostru să funcţioneze precum un imens mega-organism singular. Mega-organismul a început să să se diversifice doar în momentul în care unele din celulele pe care le găzduia au început să evolueze pentru a se adapta la mediul ambiant aflat într-o schimbare permanentă. Odată cu acest fenomen. Terra s-a schimbat pentru totdeauna, iar evoluţia a intrat pe cursul pe care astăzi îl cunoaştem parţial şi îl studiem", declară Gustavo Gaetano-Anolles, cercetător în cadrul Universităţii din Illinois.

Cuvinte cheie:

Pamint , descoperire , arheologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.