15 februarie 2017, 15:40 Caleidoscop views 3064
Care este cea de-a doua cea mai vorbită limbă în diferite țări (Foto)
15 februarie 2017, 15:40 Caleidoscop views 3064

Care este cea de-a doua cea mai vorbită limbă în diferite țări (Foto)

Site-ul MoveHub a creat un infografic în care arată țările lumii și a doua limbă ca importață în țara respectivă. Urmărind graficul observăm că a doua limbă s-a conturat în funcție de trecutul țării, de cine a fos colonizat ș.a. Mai jos vă invităm să vedeți tendințele la nivel global.

Europa

A doua limbă a țărilor care au fost membre a Uniunii Sovietice – Estonia, Letonia, Lituania și Ucraina – rămîne Rusă. Franța și Italia dețin engleza ca a doua limbă. Iar, România, Serbia și Slovacia, care au fost membri ai Imperiului Austro-Ungar, mai au limba maghiară ca a doua limbă.

Africa

Majoritatea oamenilor de pe acest continent vorbesc engleză, italiană sau franceză din cauza colonialismului. Astfel, în Algeria a doua limbă este franceza, reflectînd ocupația Franceză a statului. Italiană este a doua limbă în Libia, Egipt și Sudan, unde mai este considerată a doua limbă și engleza.

Asia, Oceania și Orientul Mijlociu

Conform hărții a doua limbă în Australia este Mandarin Chineză, reflectînd o populație numeroasă din China. În China a doua limbă este cantonează, în timp ce națiunile tropicale Malaezia și Singapore au mulți vorbitori de engleză. În Coreea de Sud a doua limbă este engleza, în timp ce în Japonia este coreeană.

America Centrală

Este bogată în limbi vorbite ca a doua limbă, dar creola este vorbită în principal în Haiti. America de Nord

Spaniolă este a doua limbă pentru Alaska și Statele Unite ale Americii. În Canada a doua limbă oficială este franceza, iar în Mexic nNahuatl(cunoscut istoric ca aztecă).

America de Sud

Nativa Quechua este a doua limbă vorbită în Ecuador, Peru și Bolivia. Brazilia a moștenit spaniolă ca limbă străină în timp ce Surinam deține engleză – reflectînd colonizarea britanică la începutul secolului al 17-lea. În Chile a doua limbă este engleza, iar în Argentina este italiana.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

limba , tari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
2712 locuitori

Speia este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Speia alcătuia 2712 oameni în anul 2012. Satul Speia a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.