08 septembrie 2017, 12:53 Caleidoscop views 7456
Cutremur cu magnitudinea de 8,1 în Mexic (Video)
08 septembrie 2017, 12:53 Caleidoscop views 7456

Cutremur cu magnitudinea de 8,1 în Mexic (Video)

UPDATE 11.30 1,5 milioane de locuitori din partea de sud a Mexicului nu au curent electric, a anunțat președintele țării.

UPDATE 11.01 Pămîntul continuă să se cutremure în Mexic. Pînă acum s-au înregistrat 61 de replici, între care 11 cu magnitudini peste 4.

UPDATE 10.38. Un incendiu a izbucnit în zona de nord a oraşului San Cristobal, din statul Chiapas.

UPDATE 10.19. A fost detectat un tsunami în urma cutremurului. Valuri de 70 de centimetri se îndreaptă spre țărm, informează Digi24.ro.

Este de așteptat ca valurile să aibă 2-3 metri când vor ajunge la țărm, în sudul Mexicului.

UPDATE 10.16. Sînt cel puțin cinci morți în urma seismului, relatează presa locală. Aceasta vorbește și despre mai mulți răniți aflați sub ruinele unui hotel care s-a prăbușit, scrie Digi24.ro.

UPDATE 09.02. Magnitudinea seismului a fost revizuită în creștere de USGS, la 8,1. În schimb, tot USGS estimează acum o adîncime mai mare a cutremurului decît cea indicată inițial (de 33-35 km): 70 de kilometri. Seismul a fost urmat deja de trei replici, toate mai mari de 5.

Este cel mai puternic cutremur de anul acesta și la această magnitudine este de așteptat să fie urmat de numeroase replici, unele puternice, care pot atinge magnitudinea 6.

UPDATE 09:00. Nu există deocamdată rapoarte despre producerea unor eventuale pagube materiale.

(08:52) Un cutremur cu magnitudinea 8 a avut loc în largul coastelor Mexicului, potrivit institului american de geofizică USGS. O alertă de tsunami pentru mai multe țări a fost declanșată în urma seismului.

Aproximativ 90 de milioane de oameni locuiesc în zona în care a fost resimțită cutremurul, scrie libertatea.ro.

O replică de 5,7 s-a produs la mai puțin de o oră de la cutremurul inițial, cu magnitudine de 8.

Potrivit USGS, epicentrul cutremurului a fost la aproximativ 100 de kilometri de Pijijiapan, la o adîncime de 33 de kilometri.

O avertizare de tsunami a fost emisă pentru Mexic, El Salvador, Guatemala, Costa Rica, Panama și Honduras.

Aproximativ 90 de milioane de oameni locuiesc în zona în care a fost resimțită cutremurul.

Pe rețelele de socializare au început deja să apară imagini cu oameni părăsind în grabă clădirile la scurt timp după producerea cutremurului.

Autoritățile din Mexic au afirmat că acesta este cel mai puternic seism din ultimele trei decenii. Mai precis, în 1985, țara a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 8, care a avut loc în apropiere de capitala țării, provocând decesul a mii de oameni.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Mexic , cutremur

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
697 locuitori

Slobozia-Hodorogea este un sat din cadrul comunei Bieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 697 de oameni. Satul Slobozia-Hodorogea a fost menționat documentar în anul 1760.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.