16 ianuarie 2018, 16:45 Caleidoscop views 12309
E important să știe toți pietonii!
16 ianuarie 2018, 16:45 Caleidoscop views 12309

E important să știe toți pietonii!

Dragi pietoni, vrem să vă păstrați cele mai importante lucruri, pe care le aveți: viața și sănătatea dumneavoastră și a celor dragi. De aceea, vă rugăm să respectați cîteva reguli foarte importante.

Vrem să începem imediat cu principalul lucru: regulile RCR RM pentru pietoni. Așa se obișnuiește că pietonii, spre deosebire de șoferi, nu trebuie să învețe regulile de circulație rutieră. Și în zadar, pentru că noi toți luăm parte la circulație. În continuare vă prezentăm sfaturile, pe care le dau șoferii pietonilor:

  1. Vă rugăm cînd vă apropiați de trecerea de pietoni, priviți în părți și nu treceți în fugă strada. Nu putem reacționa atît de repede, căci procesul de frînare, cînd mergi cu 50 km / h, necesită timp.
  2. Vă rugăm, nu traversați drumul în locuri nepermise. Iar dacă faceți acest lucru, nu mergeți cu spatele la fluxul de mașini!
  3. Mamelor, vă rugăm, dacă nu vă pare rău pentru voi însevă, fie-vă milă de copii: fiți atente la drum, nu puneți copilul în cărucior în pericol, țineți copii de mînă.
  4. Vă rugăm să nu fugiți pe trecerea de pietoni, dar nici să mergeți ca și cum v-ați plimba pe balconul dvs. Mai întotdeauna, puțin, dar ne grăbim.
  5. Noaptea și ploaia e vremea cea mai periculoasă! Nu vă rugăm să purtați întotdeauna haine cu elemente reflectorizante, dar trebuie să știți că șoferii nu vă văd noaptea!
  6. Dacă doriți să treceți drumul la o trecere pietonală, vă rugăm să dați de știre că aveți intenția să o faceți. Dacă stați și priviți, pur și simplu, într-o parte, iar apoi începeți brusc să vă mișcați, nu avem timp să înțelegem ce vreți să faceți.
  7. Semaforul este și pentru voi, și pentru noi. Dacă noi trecem la roșu, imediat sîntem filmați de către dvs., iar video îl și plasați pe Internet. Dră însă cum procedați? De cîte ori ați trecut la roșu, pentru că vi s-a părut că nu e niciun autovehicul? Vă rugăm, nu faceți niciodată acest lucru!
  8. Vă rugăm să nu stați pe carosabil și / sau pe zebră, în timp ce așteptați transportul. Aveți un trotuar întreg și locuri special amenajate, în acest scop.
  9. Тelefoanele mobile sînt periculoase, dacă le folosiți în timp ce traversați strada. Vă rugăm uitați-vă la drum!
  10. Învățați-i pe copii regulile de circulație. Vă rugăm frumos!

Haideți să ne respectăm reciproc!

Sursa: lifehack.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
4160 locuitori

Mîndreşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codru și Mîndreşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4160 de oameni. Satul Măndrești a fost menționat documentar în anul 1611 cu denumirea Ciulucani.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.