21 septembrie 2013, 10:09 Caleidoscop views 13682
21 septembrie 2013, 10:09 Caleidoscop views 13682

S-au inventat pantofii cu GPS

Designerul Dominic Wilcox a inventat o pereche de pantofi cu GPS, meniţi să îl ajute pe purtător să ajungă la destinaţie cu uşurinţă, scrie Mashable.

Ideea este simplă: pantofii sunt dotaţi cu un reciever GPS, care poate fi programat cu orice adresă, iar LED-urile de pe pantofi îţi indică în ce direcţie trebuie să mergi şi cît mai ai pînă la destinaţie.

LED-urile de pe piciorul stîng, dispuse circular, se aprind alternativ, în funcţie de direcţia pe care trebuie să o urmeze posesorul. LED-urile de pe piciorul drept, dispuse în linie, se aprind pe rînd, în funcţie de distanţa rămasă pînă la destinaţie.

Cei de la Mashable comentează, în glumă, că pantofii cu GPS pot cauza accidente, deoarece posesorul e obligat să se uite în jos şi nu în faţă, la drum.

Cuvinte cheie:

tehnologie , inventie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1789
Populația:
512 locuitori

Mînzătești este un sat din cadrul comunei Hîrcești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Ungheni și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Mînzătești a fost menționat documentar în anul 1789.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.