26 septembrie 2012, 12:15 Caleidoscop views 7473
26 septembrie 2012, 12:15 Caleidoscop views 7473

Șoc! Cuvintele Mama și Tata vor fi interzise în Franța


Foto: centerll.com 

Franța este pregătită să interzică, cel puțin în documentele oficiale, cuvintele “mama” și “tata”, daca va fi aprobat unul din cele mai controversate proiecte legislative din această țară, relatează protv.ro.

Legea se referă la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și a stîrnit reacții extrem de virulente ale Bisericii Catolice.

Astfel, legea spune că va fi utilizat doar cuvîntul "părinţi" în cazul încheierii unei căsătorii între două persoane de acelaşi sex, dar și între heterosexuali.

Mai mult, referirile la "mamă" şi "tată", în documente oficiale - adopţii, certificate de naştere, paşapoarte, înscrierea copiilor la şcoli - vor fi înlocuite de cuvîntul "părinţi".

Oficialii spun că această lege le-ar oferi drepturi egale cuplurilor homosexuale şi heterosexuale în cazul adopţiilor.

"Cine a spus că un cuplu format dintr-un bărbat şi o femeie îşi poate educa mai bine copilul decît un cuplu homosexual? Copilul şi siguranţa lui sunt priorităţile noastre în acest moment", a declarat Christine Taubira, pentru un cotidian catolic.

Șeful Bisericii Catolice din Franța, Cardinalul Phillippe Barbarin, a atenționat că încheierea căsătoriilor între persoane de același sex ar putea duce indirect la legalizarea incestului și poligamiei în societate.

El a declarat pentru Radio RFC: “Căsătoriile între homosexuali anunță o degradare completă a societății. Ar putea avea numeroase consecințe. Pînă la urmă, ei vor dori să-și creeze cupluri cu trei sau patru membri. Și după asta, într-o zi, va apărea și incestul”.

Papa Benedict XVI a invitat in Italia la o întrevedere 30 de episcopi din Franța și le-a spus că trebuie să lupte împotriva acestui proiect legislativ.

În același timp, președintele țării, Francois Hollande, a pledat pentru legalizarea căsătoriilor între homosexuali. Proiectul de lege va fi prezentat spre aprobare cabinetului său pe data de 31 octombrie.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
4497 locuitori

Budeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Văduleni și Budeşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4497 de oameni. Satul Budești a fost menționat documentar în anul 1455.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.