21 noiembrie 2012, 09:31 Caleidoscop views 6653
21 noiembrie 2012, 09:31 Caleidoscop views 6653

NASA: astronauţii ar putea trăi pe Marte

Nivelul de radiaţii de pe planeta Marte pare a fi similar celui existent în orbita terestră joasă, reiese din datele trimise de robotul Curiosity, lansat de NASA, relatează Fox News.

Măsurătorile preliminare trimise de Curiosity, primele astfel de informaţii culese de pe suprafaţa unei alte planete, susţin teoria conform căreia atronauţii ar putea trăi pe planeta roşie pentru o perioadă limitată de timp.

"Absolut. Astronauţii pot trăi într-un astfel de mediu", a declarat Don Hassler, de la Institutul de Cercetare din Boulder, Colorado. Hassler este cel care analizează informaţiile transmise de instrumentele de măsurare a radiaţiilor.

Curiosity a aterizat pe Marte în luna august şi de atunci a început cartografierea planetei. Primele rezultate sugerează că nivelul de radiaţii este similar celui pe care sunt nevoiţi să îl suporte echipa de pe Staţia Spaţială Internaţională, respectiv de două ori mai mic decît cel înregistrat în spaţiu.

Rezultatele demonstrează că atmosfera de pe Marte, cu toate că are o grosime de 1% din atmosfera Pămîntului, poate fi considerată un scut împotriva particulelor din spaţiu.

Misiunea robotului Curiosity costă în jur de 2,5 miliarde de dolari.

Cuvinte cheie:

descoperire , NASA , Planete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
4160 locuitori

Mîndreşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codru și Mîndreşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4160 de oameni. Satul Măndrești a fost menționat documentar în anul 1611 cu denumirea Ciulucani.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.