12 decembrie 2014, 10:08 Caleidoscop views 28166
12 decembrie 2014, 10:08 Caleidoscop views 28166

NASA a dat publicităţii imagini cu Terra realizate noaptea din satelit

Cu ocazia conferinţei anuale a organizaţiei American Geophysical Union, specialiştii NASA au dezvăluit imagini nemaivăzute cu planeta noastră, realizate din spaţiu de un satelit NASA-NOAA, anunță BBC.

Imaginile surprinse din spaţiu reprezintă cele mai detaliate fotografii ale Terrei realizate vreodată, anunţă comunicatul NASA. Imaginile au fost capturate de-a lungul a nouă zile în luna aprilie a acestui an şi de-a lungul altor 13 zile din octombrie 2012. Satelitul Suomi-NPP (Suomi National Polar-orbiting Partnership Satellite) a orbitat planeta de 312 de ori pentru a realiza aceste fotografii, fiind necesare 2,5 terabytes de date pentru a obţine imagini detaliate ale fiecărui element terestru.

Satelitul ce poartă numele unui pionier al meteorologiei spaţiale, Verner Suomi, zboară la 824 de kilometri deasupra suprafeţei Pămîntului într-o orbită polară, dînd ocol planetei de 14 ori în fiecare zi. Lansat pe orbită anul trecut, satelitul Suomi-NPP este dotat cu cel mai performant senzor folosit pînă acum, VIIRS (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite), ce permite realizarea unor fotografii extrem de detaliate în timpul nopţii. Senzorul este atît de sensibil încît poate detecta lumina emisă de un singur vas ce navighează oceanele planetei.

Cuvinte cheie:

Pamint , NASA , cosmos , video

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1015 locuitori

Păuleşti este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Păuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1015 oameni. Satul Păulești a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.