13 decembrie 2013, 10:36 Caleidoscop views 46003
13 decembrie 2013, 10:36 Caleidoscop views 46003

Misterul Triunghiului Bermudelor a fost explicat

Triunghiul Bermudelor, studiat zeci de ani de oamenii de ştiinţă, are şi o explicaţie ştiinţifică, arată cercetătorii.

Se pare că vinovate pentru dispariţiile navelor şi aeronavelor din zona Triunghiului Bermudelor sînt acumulările de gaz metan, arată doi cercetători de la Universitatea Monash din Melbourne, Joseph Monaghan și David May, informează SalemNews.

Pînă acum, s-a speculat că dispariţiile sunt cauzate de extratereştri, anomalii spaţio-temporale, vestigii ale Atlantidei scufundate sau de fenomene meteo bizare.

Oamenii de știință au publicat studiul lor în revista „American Journal of Physics”, încercînd să arate că de la fundul oceanului se ridică bule mari de gaz metan. Gazul metan, în mod normal îngheţat la mare presiune, în roca submarină, poate fi dislocat şi se poate transforma în bule gazoase care se extind pe măsură ce urcă la suprafaţă.

Gazul metan ajunge în atmosferă, iar orice navă prinsă într-o astfel de bulă şi-ar putea pierde capacitatea de a pluti şi s-ar putea scufunda, susţin cei doi. În plus, dacă bulele de gaz metan sunt destul de mari şi de dense, pot chiar să lovească aeronavele care zboară în zonă: acestea îşi pot pierde motoarele sau pot aprinde gazul metan din jurul lor, prăbuşindu-se.

Această teorie a fost confirmată de simulările pe computer.

Zonele în care au avut loc dispariţii misterioase au fost identificate de cercetătorul Ivan T. Sanderson în anii 1960 ca zone din Marea Japoniei, Marea Nordului şi Triunghiul Bermudelor.

Măsurătorile făcute de oceanografi au arătat că în zonă există cantităţi semnificative de metan, în aceleaşi locuri unde au existat erupţii.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
171 locuitori

Mărășești este un sat din cadrul comunei Cubolta, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Sîngerei și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Mărășești a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.