30 martie 2021, 11:30 Caleidoscop views 3195
Cele mai aromate cafele
30 martie 2021, 11:30 Caleidoscop views 3195

Cele mai aromate cafele

Cele mai aromate cafele.

Călătoriile în ziua de azi nu mai sînt doar fizice: cu mașina, cu trenul, vaporul sau avionul. Acum, putem călători și prin arome, iar cum cafeaua precum cea de la https://hotspotcoffee.ro/produs/hotspot-blend-100-arabica/ face parte din viața noastră de zi cu zi, aceasta ne poate și teleporta pentru câteva momente într-o altă țară. Astfel, azi vă vom prezenta cîteva dintre cele mai aromate cafele după țara de origine.

America Centrală

Din această regiune sînt deosebite cafelele din Mexic, Guatemala, Costa Rica și Panama.

Mexic

Mexicul este cel mai mare exportator de boabe de cafea certificate organic din lume, dar nu este singurul motiv pentru care industria cafelei din această țară este vestită. Boabele de cafea de calitate înaltă au o aromă mai puțin intensă, este mai ușoară, iar aciditatea este delicată.

Guatemala

Avînd opt regiuni deosebite pentru cultivarea cafelei, Guatemala este una din țările cu cele mai multe arome de cafea. Majoritatea boabelor de cafea de specialitate au o aciditate aparte, care vă vor oferi un gust plăcut, iar densitatea acesteia este una mică spre medie. De multe ori, notele care se deosebesc din aroma cafelei sînt cele de măr roșu, zahăr brun, scorțișoară și cafea.

Costa Rica

Acest producător mai mic de cafea este renumit și nu pe degeaba. Cafeaua din Costa Rica este mereu fantastică, iar cele mai bune boabe de cafea au adesea gust complex, fructat, floral, dulce și plăcut înțepător.

Panama

Panama este țara care face legătura între America Centrală și America de Sud. Astfel, nu este o surpriză faptul că deși Panama este un stat mic, cultivă una dintre cele mai bune cafele din lume. Caracteristica acestei cafele o reprezintă notele florale (mirosul este asemeni unui buchet de flori) și gustul este unul foarte dulce.

Zona Pacificului

Din această regiune sînt deosebite cafelele din Papua Noua Guinee, Indonezia și Hawaii.

1.Papua Noua Guinee

Majoritatea cafelei din această regiune este prelucrată prin metoda de spălare, care oferă boabelor de cafea o aciditate aparte, o dulceață delicată, balansată de note de fructe și condimente.

2. Indonezia

Sute de insule care compun Indonezia cultivă cafea, dar boabele de cafea din Java, Sumatra și Sulawesi tind să fie printre cele mai vestite datorită paletei lor unice de arome cu note condimentate, pămîntii, de pin și de nuci.

3. Hawaii

Boabele de cafea din Hawaii sînt puțin mai scumpe, dar nu vor dezamăgi. Boabele de cafea din această regiune au deseori o aciditate mai puternică, mai puțin densă, cu arome complexe și note florale și fructate.

Boabele de cafea din regiunile prezentate mai sus sînt cele mai aromate. Depinde acum de preferințele dumneavoastră care aromă va deveni cea preferată.

 

Cuvinte cheie:

cafea , rating

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2858 locuitori

Iabloana este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Soroca și Iabloana. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 164 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2858 de oameni. Satul Iabloana a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.