10 ianuarie 2013, 15:39 Caleidoscop views 7617
10 ianuarie 2013, 15:39 Caleidoscop views 7617

Cum arată tableta viitorului

Canadienii de la Queen’s University au creat o tabletă subţire ca o foaie de hîrtie, care poate fi îndoită sau scăpată pe jos fără să fie distrusă, scrie Daily Mail.

Practic, PaperTab pare că are o hîrtie fotografică în loc de ecran, această descoperire putînd revoluţiona viitorul gadget-urilor, făcîndu-le imposibil de stricat, notează sursa. În plus, o mare diferenţă faţă de tabletele tradiţionale este că, în cazul PaperTab, fiecare document sau aplicaţie are propria „coală de hîrtie”, acestea interacţionînd dacă sunt puse una lîngă alta sau una peste alta.

Tehnologia va fi lansată în cursul acestei săptămîni, la tîrgul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas.

Cu ajutorul PaperTab, utilizatorii vor putea trece mult mai uşor de la o aplicaţie la alta sau de la un document la altul, deoarece fiecare va avea propria sa „foaie de hîrtie” pe care va fi afişat. Spre exemplu, pentru a ataşa o fotografie unui e-mail, utilizatorii trebuie pur şi simplu să plaseze PaperTab-ul cu fotografia peste PaperTab-ul cu e-mail-ul, scrie Daily Mail. De asemenea, dacă vor să mărească o imagine, utilizatorii pot pune două PaperTab-uri unul lîngă altul, iar imaginea se va extinde pe ambele ecrane.

Specialiştii de la Intel, care i-au ajutat pe cercetătorii de la Queen’s, spun că, în 5-10 ani, ecranele de tip „coală de hîrtie” le pot înlocui pe cele tradiţionale sau pot duce chiar la dispariţia foilor de hîrtie obişnuite.

Tableta PaperTab are un ecran de 10,7 inci (27,1 cm) şi un procesor Intel CoreTM i5.

 

Cuvinte cheie:

calculator , viitor , tehnologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1451
Populația:
3331 locuitori

Ţaul este un sat şi comună din raionul Donduşeni, Ţaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Ţaul este situat în partea de sud a raionului Donduşeni, la o distanţă de 6 km de orașul şi de gara Donduşeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3331 de oameni. Satul Ţaul a fost întemeiat în anul 1451 sub numele Alboteşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.