30 ianuarie 2013, 11:13 Caleidoscop views 9364
30 ianuarie 2013, 11:13 Caleidoscop views 9364

Porumbelul păcii eliberat de papă de la balconul Vaticanului, atacat de un pescăruş

Porumbelul păcii eliberat de papa Benedict al XVI-lea, duminică, a fost la un pas de a sfârşi tragic, după ce a fost atacat de un pescăruş, relatează Agerpres.

Pescăruşul a apărut de nicăieri şi a atacat porumbelul alb imediat ce acesta a fost eliberat de papă de la un balcon al Vaticanului.

Urmărit de mii de persoane, porumbelul hărţuit de pescăruş încerca îngrozit să scape printre porticurile şi coloanele antice.

Duminică, 2.000 de tineri din Roma au mers către Piaţa Sf. Petru în cadrul „Caravanei Păcii”, un eveniment anual care are loc în ultima duminică a lunii ianuarie şi se termină cu eliberarea a doi porumbei albi de către papă.

Nu este pentru prima dată cînd suveranul pontif are probleme cu porumbeii păcii. Anul trecut, după ce au fost eliberaţi, aceştia au zburat imediat înapoi înăuntru prin fereastra deschisă. „Vor să rămînă în casa papei”, a spus atunci Benedict al XVI-lea.

Din fericire, porumbelul atacat a reuşit să scape cu viaţă.

Sursa: agerpres.ro

Cuvinte cheie:

Roma , Papa Benedict al XVI-lea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
388 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi din raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 388 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.