21 februarie 2013, 12:03 Caleidoscop views 7086
21 februarie 2013, 12:03 Caleidoscop views 7086

Directorul unei banci europene: "Euro este sortit pierzaniei"


Foto: insighteu.com

Recenta apreciere a euro este iluzorie, iar moneda europeană este sortită eşecului, întrucît zona euro nu a susţinut proiectul unei monede comune cu o uniune fiscală, a declarat Lars Seier Christensen, codirector general al băncii daneze Saxo Bank, potrivit Bloomberg.

"Toată construcţia este sortită pierzaniei. Acum suntem într-una dintre acele soluţii false, în care oamenii cred că problema este controlată sau combătută", a spus Christensen.

Euro s-a apreciat cu 8,2% faţă de dolar în ultimele şase luni şi a ajuns la 1,3711 dolari la începutul lunii februarie, cel mai ridicat nivel începînd cu 14 noiembrie. Banca Centrală Europeană (BCE) estimează o contracţie economică de 0,3% pentru zona euro în acest an, iar preşedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat că aprecierea euro prezintă riscuri pentru creştere şi inflaţie.

În timp ce euro s-a apreciat, economiile Germaniei, Franţei şi Italiei s-au contractat peste aşteptări în trimestrul al patrulea.

"Aş vinde masiv euro la orice cotaţie aproape de 1,4 dolari", a spus el.

Şeful Saxo Bank a afirmat că nu este implicat în speculaţii financiare legate de cursul euro.


Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

euro , curs valutar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906-1910
Populația:
796 locuitori

Lebedenco este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ursoaia, Hutulu și Lebedenco. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cahul și la 185 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 796 de oameni. Satul Lebedenco a fost întemeiat între anii 1906-1910 cu denumirea Crihana Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.