10 martie 2013, 12:51 Caleidoscop views 8133
10 martie 2013, 12:51 Caleidoscop views 8133

Fenomen extrem de rar: cometă vizibilă cu ochiul liber


Foto: libertatea.ro

Începînd de duminică, moldovenii vor putea fi martorii unui fenomen foarte rar: apariţia  unei comete pe cer, care va putea fi văzută cu ochiul liber.

În primele zece zile după data de 10 martie, cometa se va afla la depărtarea cea mai mică de Soare. Cometa se va afla la depărtarea minimă de Soare (45.110.041 km) pe 10 martie, ora 6 - ora Chișinăului, şi va fi aşa de strălucitoare, încît o vom putea vedea cu ochiul liber. Pentru a vedea cometa avem nevoie de un orizont vestic liber. Orice loc din care putem vedea Soarele la apus este bun, chiar dacă este situat în oraș. Astronomii spun, însă, că obiectul spaţial poate fi observat mai bine în afara oraşelor, unde nu există o poluare luminoasă aşa de mare.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
138 locuitori

Boroseni este un sat în componenţa comunei Elizavetovca, raionul Donduşeni. Suprafaţa satului este de 5 km pătraţi. Satul Boroseni este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Donduşeni şi la 224 km de Chișinău.  Populaţia satului constituie 138 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Boroseni datează din 7 aprilie 1642.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.