17 martie 2022, 17:00 Caleidoscop views 1661
Cugetări despre putere, morală și soarta lumii noastre. Partea 1
Foto: zsonlk.ru
17 martie 2022, 17:00 Caleidoscop views 1661

Cugetări despre putere, morală și soarta lumii noastre. Partea 1

Toate îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de supt ceruri îşi are ceasul lui.
2. Nașterea îşi are vremea ei, şi moartea îşi are vremea ei; săditul îşi are vremea lui, şi smulgerea celor sădite îşi are vremea ei.
3. Uciderea îşi are vremea ei, şi tămăduirea îşi are vremea ei; dărîmarea îşi are vremea ei, şi zidirea îşi are vremea ei;
4. plînsul îşi are vremea lui, şi rîsul îşi are vremea lui; bocitul îşi are vremea lui, şi jucatul îşi are vremea lui;
5. aruncarea cu pietre îşi are vremea ei, şi strîngerea pietrelor îşi are vremea ei; îmbrăţişarea îşi are vremea ei, şi depărtarea de îmbrăţişări îşi are vremea ei. (Ecleziastul 3 1-5)

Lumea noastră este zguduită de suflul timpului. În formarea sa, lumea noastră schimbă esența universului. Suflul timpului, esența timpului destăinuiește cele mai ascunse taine ale inimilor omenești și pleacă fără speranța de revenire, cum ar fi spus marele gnostic Giordano Bruno.

Noi trebuie să conștientizăm întreaga realitate a crizei umane. În aceste condiții, pentru autorii acestei crize dificultatea cea mai mare este să stoarcă din sine hrană proaspătă, pe care apoi o vor rumega masele și tot felul de partizani și ideologi ai panopticumului modern. La ei, aprecierea particularităților estetice și morale a cedat demult. Frumosul și infamul s-au schimbat cu locurile, aidoma prințului și cerșetorului. A dispărut subiectivul. Nebunia a cuprins întreaga planetă, care și-a uitat zeii, părinții și tradiția primordială sacră.

Ei văd altfel puterea. Ei văd altfel soarele. În negru-alb, totul e altfel, în special dacă admiri negrul, căci ei se hrănesc cu energiile nopții, energiile întunericului și ale descompunerii tuturor ființelor și lucrurilor. Pozitivul nostru este negativ pentru ei. Cei care au developat pelicule foto, să cugete asupra acestui fapt. Puterea lor este samavolnicie și violență, în conștiința lor toate-s altfel, și energia descompunerii, care nimicește omul, pentru ei este doar o lulea în dinți. Aroma ei le pare dulce și plăcută. De secole, așa își fac ei treaba. Esența ei este sacrificarea.

Răul nu are motive înălțătoare. Este o bestie, un animal cu mintea unui computer de Bruxelles și sufletul verzei de Bruxelles. Conducătorii – mercenarii lor, însă cu timpul nu le-au mai fost de ajuns rugurile inchiziției, subsolurile serviciilor speciale, luptele gladiatorilor, napalmul junglelor din Vietnam, ruinele Varșoviei și Dresdei, Holocaustul, «excepționalele» din timpul revoluțiilor, răstignirea magilor zoroastrieni și caldeeni.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gîndire , puterea , moralitate , soarta , lume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
258 locuitori

Prodăneştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ştefăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Prodăneştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.