18 martie 2022, 15:30 Caleidoscop views 2868
Ucraina pune China în fața alegerii
18 martie 2022, 15:30 Caleidoscop views 2868

Ucraina pune China în fața alegerii

În politica internațională, de obicei China se străduiește să ocupe o poziție de mijloc, care îi oferă spațiu pentru manevre diplomatice. Este evident că, în raport cu conflictul armat dintre Rusia și Ucraina, această abordare «echidistantă» este imposibilă. De alegerea strategică a Chinei poate depinde structura geopolitică a lumii.

La începutul lunii martie pe site-ul The U.S.-China Perception Monitor a apărut articolul «Rezultatul posibil al războiului ruso-ucrainean și alegerea Chinei ». Autorul, profesorul Hu Wei, șef-adjunct al Centrului de cercetări în domeniul politicii de stat al Biroului de consilieri al Consiliului de stat al RPC, crede că prin renunțarea la poziția sa de neutralitate, Beijingul va avea posibilitate să-și îmbunătățească relațiile cu Occidentul și să-și consolideze imaginea internațională: «Deși este complicat și necesită multă înțelepciune, aceasta este alegerea optimă pentru viitor. Vom obține un progres strategic maxim, nu izolarea continuă de Occident».

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Ucraina , China

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
6200 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 6200 de oameni în anul 2007. Satul Hlinaia a fost atestat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.