18 aprilie 2013, 12:58 Caleidoscop views 9411
18 aprilie 2013, 12:58 Caleidoscop views 9411

Cel mai mare mister din Univers este descifrat

Vînătoarea celui mai dorit lucru din Univers a luat o întorsătură neaşteptată săptămîna trecută odată cu rezultatele obţinute de detectorul de materie întunecată. Rezultatele sînt incomplete, însă combinate cu o teorie recentă duc la ceva extraordinar, ceva ce ar putea rescrie legile fizicii, scrie newscientist.com.

Un savant american susţine că există un alt Univers, o "oglindă" a lumii noastre, ascuns de misterioasa “materie neagră” din spaţiu.

“Acolo ar putea fi o lume diferită, unde se petrec lucruri interesante. Natura este mult mai bogată decît credem noi”, a declarat James Bullock, de la Universitatea din California, citat de New Scientist.

Astfel, ar putea exista o altă galaxie Calea Lactee, care înconjoară "ca un nor întunecat" galaxia noastră.

“Ar fi ceva uimitor, ca descoperirea unui nou continent. Va deschide o uşă către o lume complet nouă”, a spus fizicianul Pauline Gagnon de la CERN.

Existenţa acestui "Univers-oglindă" ar explica de ce savanţii nu au putut observa această materie pînă acum. Potrivit specialiştilor, peste 80% din materie este “întunecată”. Aceasta nu interacţionează cu materia obişnuită, însă o influenţează prin forţa gravitaţională şi poate fi detectată pentru că nu reflectă lumina.

Cuvinte cheie:

Univers , cosmos , Pamint

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
573 locuitori

Medeleni este un sat din cadrul comunei Petreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ungheni și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 573 de oameni. Satul Medeleni a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.