16 iunie 2022, 15:15 Caleidoscop views 2046
Clienții pot depune reclamații atunci cînd sînt nemulțumiți de calitatea serviciilor turistice
16 iunie 2022, 15:15 Caleidoscop views 2046

Clienții pot depune reclamații atunci cînd sînt nemulțumiți de calitatea serviciilor turistice

Consumatorii pot depune reclamaţiile referitoare la serviciile necorespunzătoare iniţial vânzătorului sau prestatorului. Potrivit normelor legalte, odată cu depunerea reclamaţiei, consumatorul prezintă o copie de pe bonul de casă sau o copie de pe alt document (contract) care confirmă efectuarea tranzacției, infprmează moldovenii.md cu referire la bizlaw.md.

Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței spune că organizatorul trebuie să execute obligația de restituire fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la rezoluțiune.

În cazul în care consumatorul nu este de acord cu rezultatele examinării reclamaţiei de către agentul economic sau în cazul refuzului de a satisface reclamația, consumatorul are dreptul să se adreseze:

  • Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, conform competențelor;
  • în instanța de judecată, conform procedurii civile.

În ambele cazuri, consumatorul trebuie să anexeze la petiţie copia răspunsului primit de la vânzător sau, în cazul refuzului tacit, documentele care confirmă depunerea reclamației în adresa agentului economic.

Mai multe informații privind depunerea reclamațiilor pot fi găsite aici.

 

Sursa: bizlaw.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
4151 locuitori

Cocieri este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cocieri şi Vasilievca. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dubăsari și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4151 de locuitori. Satul Cocieri a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.