28 aprilie 2013, 11:37 Caleidoscop views 12541
28 aprilie 2013, 11:37 Caleidoscop views 12541

În 2013 ne așteaptă explozii solare CATASTROFALE!


Foto: libertatea.ro

Soarele va erupe în acest an cum n-a mai făcut-o de mult timp. În 2013 vor avea loc cele mai puternice explozii solare, iar oamenii de ştiinţă avertizează că urmările ar putea fi extrem de grave la nivel global.


Fotografiile care surprind activitatea Soarelui au fost realizate în decurs de trei ani, de Observatorul pentru Dinamica Solară. Experţii de la NASA avertizează că uriaşa furtună magnetică din acest an va avea consecinţe catastrofale, potrivit realitatea.net.

Pămîntul va fi lovit de radiaţii ce vor ajunge la un nivel fără precedent, spun aceştia. Exploziile solare vor afecta telecomunicaţiile, reţelele electrice s-ar putea supraîncălzi cauzînd căderi uriaşe de curent, iar transportul aerian ar putea fi perturbat. Toate acestea ar duce la pagube de sute de miliarde de dolari.

Specialiştii mai avertizează de asemenea că, în cazul în care nu vor fi luate măsuri de precauţie, consecinţele ar putea fi grave pentru sănătatea populaţiei.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
717 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Orhei şi la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 717 oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.