24 mai 2013, 10:39 Caleidoscop views 17889
24 mai 2013, 10:39 Caleidoscop views 17889

Pe Marte pare că se află o cască nazistă


Foto: topnews.ru

Susținătorii „teoriei conspirației” susțin că fotografiile de pe Marte, transmise de roverul Curiosity nu sînt autentice și găsesc noi dovezi în acest sens.

Multe dintre imaginile realizate de roverul Curiosity, sînt la dispoziția publicului pe site-ul NASA. De aceasta se folosesc cei care sînt înclinați să creadă în "teoria conspirației".

De exemplu, cea mai recentă „descoperire” pe Planeta Roșie a devenit o casca nazistă din timpul celui de-al doilea război mondial, scrie techno.bigmir.net.

Utilizatorul WhatsUpInTheSky37 studiază cu plăcere toate imaginile care au fost trimise de Curiosity.

Aceste fotografii sînt disponibile pentru toată lumea. Pe una din ultimele fotografii el a identificat o casca germană purtată de către soldații din al Treilea Reich. În timp ce entuziaștii fac speculații cu privire la modul în care o cască ar putea ajunge pe o altă planetă și dacă americanii falsifică fotografiile de pe Marte, experții spun că este doar un joc de lumină și umbră, ceea ce face ca o piatră simplă să capete forme ușor de recunoscut.

Astfel de "descoperiri" au făcut în mod repetat fanii „teoriei conspiratiei”. De exemplu, anul trecut, entuziaști au observat pe Marte o cizmă și un șarpe.

Și în luna aprilie, a fost raportat că pe imaginile de pe Marte, realizate de sonda MRO (Mars Reconnaissance Orbiter), probabil a nimerit sonda  sovietică "Marte-3", care a aterizat pe Marte în decembrie 1971.

Cuvinte cheie:

cosmos , descoperire , Curiosity

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
3540 locuitori

Corotna este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Corotna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Corotna alcătuia 3540 de oameni în anul 2002. Satul Corotna a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.