09 septembrie 2023, 14:00 Caleidoscop views 998
Trei cățeluși au cîntat. Și nu orice, dar operă
09 septembrie 2023, 14:00 Caleidoscop views 998

Trei cățeluși au cîntat. Și nu orice, dar operă

Trei superstaruri blănoase s-au alăturat Orchestrei de Cameră Daneze pentru o interpretare foarte specială a „Simfoniei de vînătoare” a lui Leopold Mozart, la Festivalul Haydn din acest an.

Într-o lume în care muzica clasică este asociată de obicei cu tradiționalul, Orchestra de Cameră Daneză a adus o "codiță" de noutate, care a uluit și încîntat publicul la Festivalul Hayden de anul acesta. Cookie, Sophus și Sica sînt trei cîini foarte talentați, care au fost selectați cu atenție pentru a cînta cu Orchestra de Cameră Daneză o interpretare neconvențională a „Hunting Symphony”, o compoziție de Leopold Mozart, tatăl lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Piesa este o bijuterie rară în lumea clasică, în care cîinii au un rol proeminent și important. Din punct de vedere istoric, contribuțiile lor s-au limitat la simple înregistrări. Asta pînă acum, notează Noi.md cu referire la digi24.ro.

La repetiție, cîinii au ascultat imperturbabil primele acorduri ale simfoniei, înainte de a-și lua cu încredere pozițiile în fața orchestrei pentru a-și executa partiturile.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

opera , ciine

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
51 locuitori

Frasin este un sat din cadrul comunei Ivanovca, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 51 locuitori. Satul Frasin a fost întemeiat în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.