10 octombrie 2014, 15:29 Caleidoscop views 14505
10 octombrie 2014, 15:29 Caleidoscop views 14505

Descoperire impresionantă făcută în Egipt

Foto: antena3.ro

O cometă a explodat deasupra Egiptului în urmă cu 28 de milioane de ani, lăsînd în urmă un "misterios" cristal negru - primul material provenit dintr-un nucleu de cometă ce a fost descoperit pînă în prezent pe Terra, a anunțat echipa de oameni de știință care a realizat descoperirea.

Faraonul egiptean Tutankamon a avut o broșă în formă de scarabeu făcută din sticlă de siliciu galbenă, substanță rezultată după ce explozia cometei a încălzit nisipul pînă la 2.000 de grade Celsius. În urma acestei explozii, pe Pămînt a ajuns și un cristal de rocă negru, conform unui comunicat al universității.

Acest cristal de rocă reprezintă "prima dovadă a unei comete care pătrunde în atmosfera Pămîntului și explodează, provocînd o ploaie de foc ce a distrus totul în calea sa", se precizează în comunicat, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Cristalul, descoperit încă din 1996, a fost analizat de o echipă de geologi, fizicieni și astronomi. A stat degeaba o lungă perioadă de timp, pînă a ajuns în mîinile unui cercetător care studiază diamantele, conform profesorului Jan Kramers de la Universitatea din Johannesburg.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

cristal , cometa , descoperire , Egipt

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2609 locuitori

Cobani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Glodeni şi la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2609 oameni. Satul Cobani a fost menționat documentar în anul 1429 cu numele Zubreuți.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.