21 noiembrie 2013, 11:30 Caleidoscop views 6610
21 noiembrie 2013, 11:30 Caleidoscop views 6610

Turcia ar putea transforma muzeul Hagia Sophia, din Istanbul, în moschee


Foto: agerpres.ro

Agenţia de presă armeană afirmă, citînd publicaţia britanică The Times, că un important membru al opoziţiei s-a alăturat vicepremierului turc Bulent Arinc pentru a cere ca sit-ul, o fostă bazilică creştină şi unul dintre cele mai mari puncte de atracţie din Istanbul, să fie 'deschis pentru rugăciune'.

Cererile lor au reînnoit dezbaterea cu privire la presupusa intenţie a guvernului Erdogan de islamizare a ţării.

Hagia Sophia a fost construită iniţial ca biserică în 537 d.Hr. şi a fost transformată în muzeu în 1935. Hagia Sofia este o operă arhitecturală şi un monument important atît pentru Imperiul Bizantin cît şi cel Otoman. Iniţial biserică, mai tîrziu moschee, în prezent muzeu în Turcia, Hagia Sophia a fost întotdeauna un punct de atracţie important în inima Istanbulului.

Sursa: agerpres.ro

Cuvinte cheie:

Turcia , muzeu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1566 locuitori

Gura Camencii este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobuleşti, Gura Camencii și Gvozdova. Satul Gura Camencii se află la o distanță de 5 km de orașul Florești și la 122 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1566 de oameni. Satul Gura Camencii a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.