10 ianuarie 2014, 14:55 Sport views 11352
10 ianuarie 2014, 14:55 Sport views 11352

Moldova va fi reprezentată de 5 sportivi la Jocurile Olimpice de la Soci

Foto: ipn.md

Moldova va fi reprezentată de 5 sportivi la Jocurile Olimpice de la Soci. Pînă la startul competiţiei a rămas mai puţin de o lună, transmite IPN.

Din delegaţia olimpică a Republicii Moldova fac parte Alexandra Camenșcic, Victor Pînzaru (ambii - schi fond), Mirko Deflorian, Linder George (ambii - schi alpin) şi Bogdan Macovei (sanie).

Olimpiada de iarnă se va desfăşura în perioada 7-23 februarie. Primul sportiv moldovean care va pleca la Soci este Bogdan Macovei, pe 2 februarie. Ceilalţi vor face deplasarea spre Rusia ceva mai tîrziu.

„Pe 20 ianuarie am putea cîştiga încă o cotă olimpică. Este vorba despre Svetoslav Maliutin la schi fond", a declarat pentru IPN preşedintele Federaţiei de Biatlon din Moldova, Petru Bria.

Pînă acum, cel mai bun rezultat obţinut vreodată de un sportiv moldovean la Jocurile Olimpice de iarnă a fost înregistrat de Natalia Levcenkova. Ea a ocupat locul 8 în cursa de 15 km individual la biatlon în cadrul Olimpiadei de la Torino din 2006.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

sport , olimpiada , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
667 locuitori

Otac este un sat şi comună din raionul Rezina. Otac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la o distanță de 28 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 667 de oameni. Satul Otac a fost întemeiat în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.