13 februarie 2014, 14:57 Sport views 8314
Moldoveanul Artur Ioniţa va evolua în campionatul Italiei la fotbal
Foto: ipn.md
13 februarie 2014, 14:57 Sport views 8314

Moldoveanul Artur Ioniţa va evolua în campionatul Italiei la fotbal

Mijlocaşul echipei naţionale, Artur Ioniţa, va evolua, începînd cu sezonul viitor în Seria A. Jucătorul de 23 ani a semnat, pentru 3 ani, cu Hellas Verona, care ocupă locul 6 în campionatul Italiei.

„E un pas înainte. Îmi dau seama unde voi juca şi aceasta mă motivează foarte tare. Ştiu că începutul va fi foarte greu, dar sunt gata de o nouă provocare în cariera mea", a declarat Artur Ioniţa pentru IPN. Pînă în vară, Ioniţa va juca pentru Aarau, unde a devenit un lider în ultimii ani. El evoluează de 5 ani în Elveţia, unde a reuşit să marcheze 13 goluri.

Ioniţa a fost dorit şi de două echipe din Elveţia, dar a preferat să meargă în Italia, devenind astfel primul moldovean care va juca în Seria A. Mijlocaşul central este discipolul şcolii Zimbru, primul său antrenor fiind Veaceslav Carandaşov. Anul trecut, Ioniţa a fost ales al treilea cel mai bun fotbalist al Moldovei, după Gaţcan şi Epureanu.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

fotbal , sport , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
355 locuitori

Buciumeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buciumeni, Floreşti și Buciumeni, loc. st. c. f. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 143 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 355 de oameni. Satul Buciumeni a fost menționat documentar în anul 1428.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.