06 februarie 2015, 11:38 Sport views 9451
Patru medalii pentru Moldova la un turneu internațional de natație
Foto: tv7.md
06 februarie 2015, 11:38 Sport views 9451

Patru medalii pentru Moldova la un turneu internațional de natație

Au cucerit patru medalii şi au stabilit două recorduri la juniori. Trei înotători moldoveni au început cu succes noul sezon competiţional la prestigiosul turneu internaţional Euro Meet Luxemburg. Alexei Sankov, Alexandra Vinicenko şi Tatiana Perstniova au revenit din Marele Ducat cu trei medali de aur şi una de bronz.

Naţionala Moldovei de nataţie a început noul sezon în Luxemburg. Selecţionata noastră a fost reprezentată de liderii săi. Sankov-Vinicenko şi Perstniova au stabilit două recorduri pentru Moldova la juniori, cucerind patru medalii. Două distincţii de aur i-au revenit lui Sankov. Sportivul de 15 ani a reînnoit recordul naţional care s-a menţinut 30 de ani

Noul record al Moldovei s-a pregătit pentru turneul european de la Luxemburg în bazinul de la şcoala din Chişinău. Condiţiile modeste de pregătire nu l-au împiedicat pe Alexei Sankov să lase în urma sa întreaga Europă şi să stabilească un timp record.

În afară de medalii şi recorduri, cei trei înotători moldoveni au îndeplinit la Luxemburg şi normativele de calificare la campionatul mondial de la Kazani care va avea loc vara viitoare. Iar în această iarnă, Sankov, Vinicenko şi Perstniova vor evolua la campionatul Moldovei de seniori care se va desfăşura la Tiraspol.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

medalie , turneu , sport , moldovenii , înot

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
3116 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiovca și Ocnița. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ocnița și la 239 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3116 de oameni. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.