02 iunie 2016, 12:40 Sport views 6384
Înotătoarea Tatiana Chişca a stabilit un nou record național la bras
02 iunie 2016, 12:40 Sport views 6384

Înotătoarea Tatiana Chişca a stabilit un nou record național la bras

Înotătoarea moldoveană Tatiana Chișca din Bălți a stabilit în week-end un nou record național la proba bras, îndeplinind concomitent la Campionatele Internaționale ale României desfășurate la București baremul olimpic B.

Ea a parcurs distanța de 100 metri într-un minut, 9 zecimi de secundă şi 47 de miimi, ceea ce constituie o nouă performanță. Proaspăta recordmană s-a clasat cu acest timp pe primul loc, devansîndu-le pe Florina Alexandra Ilie și Henrietta Fangli, ambele din România.

Anterior normativul olimpic l-a îndeplinit Alexei Sanicov.

În afară de acești doi înotători, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august) vor mai participa cinci atleți și cinci halterofili moldoveni numele cărora vor fi făcute publice mai tîrziu, Aaron Coock (taekwon-do), Oleg Tarnovschi (canotaj), Valeriu Duminică (judo), Nicolae Ceban, Evgheni Nedealco, Mariana Cherdivară-Eșanu, toți la lupte libere.

În iunie vor mai lupta pentru a obține bilete olimpice de acreditare membrii loturilor naționale de box și tir cu arcul.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

înot , sport , record

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
114 locuitori

Lazo este un sat din cadrul comunei Alava, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Lazo a fost atestat în 1830 cu denumirea Iacobstal.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.