05 iunie 2016, 15:50 Sport views 6692
Judocanul Denis Vieru a cîștigat etapa Cupei Europei
05 iunie 2016, 15:50 Sport views 6692

Judocanul Denis Vieru a cîștigat etapa Cupei Europei

Denis Vieru (20 de ani) a cîștigat etapa Cupei Europei la judo (juniori), categoria de greutate pînă la 66 de kilograme, desfășurată la Leibnitz (Austria).

"Acesta-i judocanul pe care mizez mult pe viitor. Are tehnică bună, minte lucidă, este conștiincios la antrenamente. Îi mai lipsește doar puțină forță și dîrzenie, răutate sportivă în sensul bun al cuvîntului, El, împreună cu alți membri ai lotului național, urmează să înlocuiască generația lui Valeriu Duminică, ce ne va reprezenta la ediția din anul curent a Jocurilor Olimpice (Rio de Janeiro, 5-21 august). Mă refer, în special, la Dorin Goțonoagă, Norin Tatarescu, Iurie Mocanu ș.a.", a declarat în cadrul unei conferințe de presă antrenorul lotului național Veaceslav Bacal. "Normal, sînt bucuros", a spus Denis Vieru.

Norin Tatarescu (73 kg) și Iurie Mocanu (81 kg) au repurtat la Leibnitz cîte două victorii și au suferit o înfrîngere. Mihail Doncilă, Ion Mihailov, ambii la categoria de greutate pînă la 60 de kilograme, Ana Budescu (48 kg) și Margarita Musteață (63 kg) au suferit eșec în primele partide disputate, părăsind competiția.

Denis Vieru este student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. În 2015 a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de juniori.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

judo , Cupa Europei , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
4198 locuitori

Caracuşenii Vechi este un sat şi comună din raionul Briceni. Caracuşenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Caracuşenii Vechi este aşezat pe malul drept al pîrîului Lopatnic, situat la 15 km sud-est de staţia de cale ferată Lipcani, la 40 km nord-vest de Edineţ şi la 227 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4198 de oameni. Prima atestare a satului Caracuşenii Vechi, cu numele Carapuşceni din ţinutul Hotin,  datează din mai 1575. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.