18 iulie 2016, 12:15 Sport views 5618
Ghidighici Sea Mile 2016 (Video)
18 iulie 2016, 12:15 Sport views 5618

Ghidighici Sea Mile 2016 (Video)

Competiţie de înot pe lacul Ghidighici din municipiul Chişinău. Şase sute de persoane, profesionişti şi amatori, şi-au testat forţele şi au traversat lacul de acumulare în înot. Aceştia s-au întrecut în cadrul competiţiei de înot în apă deschisă "Ghidighici Sea Mile".

Participanţii au fost împărţiţi în două categorii. Primii au parcurs distanţa unei mile marine - 1.852 de metri, iar ceilalţi au înotat pe o distanţă dublă - aproape patru kilometri. Cîştigătorul celei din urmă a fost un sportiv de doar 14 ani.

"Am ajuns repede la finiş pentru că m-am antrenat bine. Ne-am pregătit mult pentru această competiţie. M-au ajutat forţa şi talentul", a declarat câştigătorul distanţei 3.704 metri, Nichita Bortnicov.

"În prima parte a fost foarte uşor. La a doua a fost mai greu, iar finişul a fost dezastruos", a decarat câştigătorul distanţei de 1.852 metri, Vladimir Naleichin.

Vitalii Radcicov este cel mai în vârstă participant de la competiţie. Bărbatul are 75 de ani şi este multiplu campion al Europei la judo și sambo printre veterani.

"Nu au fost probleme, totul a decurs bine. Am înotat încet, fără grabă, şi totuşi nu am fost ultimul", a declarat Radcicov.

Şi deputatul Constantin Ţuţu a decis să participe la competiţia extremă. Aceasta a fost prima lui experienţă.

"A fost o provocare, am mai participat la maratonul de 42 de kilometri. Am vrut să încerc şi aici ca luptător să văd dacă sunt în stare să o fac şi pe asta. Mă bucur că am putut să o fac. Într-adevăr a fost foarte greu, nu m-am asteptat", a spus deputatul Constantin Ţuţu.

Competiţia "Sea Mile" se desfăşoară în Moldova pentru al patrulea an consecutiv.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Ghidighici , înot , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
114 locuitori

Rediul de Sus este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Rediul de Sus a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.