22 noiembrie 2016, 17:15 Sport views 6144
Sportivii moldoveni au obținut 7 medalii de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting (Foto, Video)
22 noiembrie 2016, 17:15 Sport views 6144

Sportivii moldoveni au obținut 7 medalii de aur la Campionatul Mondial de Powerlifting (Foto, Video)

Sportivii care au Reprezentat Republica Moldova la Campionatul Mondial de Powerlifting 2016 s-au întors în țară cu șapte medale de aur. Totodată, aceștia au reușit să stabilească patru recorduri mondiale, a declarat Boris Volosatîi, președintele Federației de Powerlifting din Moldova, în cadrul unei conferințe de presă.

Campionatul a avut loc în orașul Riva del Garda, Italia. La competiții au participat 200 de sportivi din 14 țări ale lumii. Republica Moldova a fost reprezentată de nouă sportivi.

„Moldova a fost reprezentată de sportivi care au trecut prin campionatele naționale, trei au trecut fost supuși examenelor anti-doping și acum așteptam rezultatele. Vreau să precizezi rezultatelor cîtorva sportivi: Adrian Streche și Sergiu Bîrsanu, deși toți merită laude", a precizat Boris Volosatîi.

Totodată, președintele Federației de Powerlifting a declarat că Republica Moldova va depune o solicitare de a organiza anul viitor, în luna septembrie, Campionatul European de Powerlifting la Chișinău: „Pînă la data de 15 decembrie trebuie să prezentăm toate actele prin care să arătăm că putem organiza un Campionat European", a precizat Volosatîi.

Menționăm că Campionatul Mondial de Powerlifting a fost organizat la Chișinău în anul 2014.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

sport , medalie , Campionat , powerlifting

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1559 locuitori

Berlinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berlinţi şi Caracuşenii Noi. Satul Berlinţi este situat la o distanţă de 14 km de oraşul Briceni, la 12 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Prima atestare documentară a satului Berlinţi datează din septembrie 1671. La acea  dată satul se numea Bîrlinţi şi era în componenţa ţinutului Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.