03 aprilie 2017, 16:40 Sport views 3094
Medalia de bronz pentru Moldova
03 aprilie 2017, 16:40 Sport views 3094

Medalia de bronz pentru Moldova

Iulia Leorda a devenit premiantă a Campionatului Europei (CE) la lupte feminine printre sportivii sub vîrsta de 23 de ani („Under-23").

Sportiva din Moldova a cîştigat medalia de bronz în categoria de greutate peste 53 kg. Medalia ei este a treia cîştigată de sportivii noştri în cadrul turneului.

Luptătoarea din selecţionata Moldovei „Under-23" a obţinut trei victorii în turneu şi a pierdut doar o dată. În 1/8 de finală ea a fost mai puternică decît adversara sa din Bulgaria, iar în sferturile de finală a învins-o pe reprezentanta Rusiei. În lupta semifinală, victoria în care ar fi permis continuarea disputei pentru medalii de valoare mai mare, Iulia Leorda a cedat reprezentantei Azerbaidjanului. Fiind însă hotărîtă să nu vină de la CE fără medalie, ea a învins-o la toate aspectele pe sportiva din Polonia, cu scorul convingător de 10:0.

Precizăm că, anterior, la Campionatul Europei la lupte "Under-23", care a avut loc în Ungaria, pe locuri premiante s-au situat încă doi sportivi moldoveni. Anastasia Nichita a devenit deţinătoare a medaliei de argint în categoria de greutate peste 60 kg, iar Ion Zamfirov a cîştigat bronzul în competiţiile la lupte libere în categoria de greutate peste 57 kg.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

medalie , lupta , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1462
Populația:
41 locuitori

Socii Vechi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 41 de oameni. Satul Socii Vechi a fost menționat documentar în anul 1462.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.