22 iulie 2012, 10:35 Sport views 3798
22 iulie 2012, 10:35 Sport views 3798

Federaţia naţională de box şi-a petrecut reprezentanţii la Olimpiadă

Federaţia Moldovenească de Box i-a petrecut în cadrul unei conferinţe de presă, pe Vasile Belous şi antrenorul Petru Caduc, la Jocurile Olimpice de la Londra (27 iulie - 12 august), relatează MOLDPRES.

Preşedintele federaţiei, Vasile Chirtoca le-a urat mult noroc sportiv, declarînd că va ţine, acasă, pumnii strînşi pentru evoluţiile lor. "Mai multe lucruri de ordin personal nu-mi permit să fiu alături de voi la Londra. De fapt nu am fost la nici la o ediţie a Jocurilor Olimpice, dar voi întotdeauna aţi înregistrat rezultate remarcabile. Medalii de bronz au cucerit Vitalie Gruşac (Sydney, 2000), Veaceslav Gojan (Beijing, 2008). Aşa că, poate că este şi mai bine aşa, să vă port norocul de la distanţă", a spus liderul boxului moldovenesc.

Antrenorul Petru Caduc a remarcat că elevul său se află într-o bună formă sportivă în ajunul competiţiei. "Am muncit mult anul întreg. Am fost în diferite cantonamente, inclusiv în Germania, Marea Britanie. Acum datoria mea este să menţin această formă sportivă. În acest scop plecăm mai devreme la Olimpiadă pentru a ne acomoda. Fireşte, sper la o evoluţie meritorie. Elevul meu nu va ceda fără luptă", a spus el.

Vasile Chirtoca a anunţat primele ce le va oferi în cazul obţinerii unei medalii: 30 mii euro pentru distincţia de aur, 20 mii - pentru argint şi 15 mii - pentru bronz.

Federaţia de box este a doua după cea de judo, care va oferi prime speciale pentru performeri în cazul în care vor fi cucerite medalii.

Prima zi de concurs este programată pentru 29 iulie.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
585 locuitori

Zolotievca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Larga și Zolotievca. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Anenii Noi și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Zolotievca a fost menționat documentar în anul 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.