08 martie 2013, 10:26 Sport views 7085
08 martie 2013, 10:26 Sport views 7085

Moldoveanul Dan Olaru a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de juniori din Polonia



Unul dintre eroii Olimpiadei de la Londra, Dan Olaru a cucerit prima medalie din carieră. Arcaşul s-a clasat pe locul trei la Campionatul European de juniori din Polonia, relatează publika.md .

"Este foarte greu să aduci o medalie. Noi vom continua să ne pregătim. Competiţii avem destule. Ne vom strădui să aducem locuri bune", a spus Olaru.

Această medalie a fost prima nu doar pentru Dan Olaru. "Este o primă medalie în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului. Vreau să vă felicit. Pe tine Dan, în primul rînd", a declarat ministru Tinererului şi Sportului, Octavian Ţîcu.

Olaru a fost singurul sportiv din lotul Moldovei, care a reuşit să urce pe podium la aceste europene. Pentru o medalie de bronz a mai luptat şi Alexandra Mîrca, însă a cedat în finala mică a competiţiei de junioare.

"Sînt mulţumită de felul cu a evoluat echipa. Am vrut doar ca şi Alexandra, care a participat la ultima competiţie de juniori, să ia o medalie", amenţionat antrenorul Irina Cecanova.

Echipa Moldovei de tir cu arcul s-a clasat pe locul şase în clasamentul general a Campionatului European de juniori.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
230 locuitori

Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.