23 iulie 2015, 15:27 Sănătate views 7760
Starea sanitară a zonelor de agreement nu corespunde normelor sanitare
23 iulie 2015, 15:27 Sănătate views 7760

Starea sanitară a zonelor de agreement nu corespunde normelor sanitare

Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice din municipiul Chişinău, a evaluat în luna iulie curent starea sanitară a zonelor de agrement, cu prelevarea probelor de apă şi nisip din bazinele acvatice şi plajele din „Valea Trandafirilor", „Rîşcani", „La Izvor", „Valea Morilor", „Vatra" şi r. Nistru.

Conform rezultatelor investigaţiilor de laborator din 13.07.2015, calitatea apei din toate cele 6 lacuri nu corespunde cerinţelor Regulamentului de calitate a mediului. Astfel, momentan, nu se recomandă scăldarea și primirea băilor de soare în zonele de agrement respective .

Totodată, la 17.07.15 în probele de apă prelevate din r. Nistru. a fost depistat vibrionul holerei.

Despre starea zonelor de agrement, calitatea apei bazinelor acvatice şi a nisipului plajelor, au fost informaţi gestionarii zonelor de agrement şi Administraţia Publică Locală pentru a interveni cu măsurile necesare.

Scăldatul în lacurile poluate cu microorganisme prezintă un risc de a contacta maladii infecţioase cum este hepatita virală A, meningita seroasă, bolile diareice acute, boli de piele etc. Contactul direct cu nisipul poluat de pe plaje poate favoriza apariţia maladiilor parazitare cum sunt ascaridioza, trichocefaloza, toxocaroza.

Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice din mun. Chişinău recomandă populaţiei:

– a evita odihna în zonele poluate;

– a respecta recomandările de pe panourile informative plasate în zonele de agrement;

– a respecta igiena personală;

– a face duş după băile de soare.

Sursa: orasulmeu.md

Cuvinte cheie:

Moldova , apa , calitate , investigare , odihna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1828
Populația:
884 locuitori

Iserlia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Carabiber, Bogdanovca și Iserlia. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 91 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 884 de oameni. Satul Iserlia a fost întemeiat în anul 1828.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.