07 august 2015, 12:29 Sănătate views 7696
Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor îndeamnă cetăţenii să fie precauţi la cumpărarea cărnii
07 august 2015, 12:29 Sănătate views 7696

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor îndeamnă cetăţenii să fie precauţi la cumpărarea cărnii

În condiţii de temperaturi ridicate, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor îndeamnă cetăţenii să fie mai atenţi cînd cumpără carne şi produse din carne, relatează agenţia "Infotag".

Specialiştii menţionează că carnea dezgheţată trebuie să aibă culoare naturală şi preparată imediat după ce a fost cumpărată, în caz contrar există riscul să se altereze. Carnea care începe să se altereze este lipicioasă şi îşi schimbă culoarea, este mai puţin elastică decît cea proaspătă şi are un miros uşor neplăcut.

Orice tip de carne trebuie să fie ambalat şi să conţină eticheta cu informaţii privind data fabricării, termenul de valabilitate, producătorul etc. La cumpărarea produselor din carne acestea trebuie să fie intacte, să nu fie lipicioase şi păstrate la o temperatură de cel mult cinci grade Celsius.

Specialiştii nu recomandă să se procure carne în locuri neautorizate.

Potrivit datelor Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor, în ultimul timp au fost înregistrate patru cazuri de comercializare a cărnii cu termenul de valabilitate expirat.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

carne , sanatate , avertizare , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
29 locuitori

Roşcani este un sat din cadrul comunei Pereni, raionul Rezina. Satul Roșcani este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Menționat documentar în 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.