04 decembrie 2015, 11:17 Sănătate views 11737
Varicela loveşte tot mai mulţi copii din Moldova
04 decembrie 2015, 11:17 Sănătate views 11737

Varicela loveşte tot mai mulţi copii din Moldova

Varicela loveşte tot mai mulţi copii. Numărul micuţilor afectaţi de această boală, în ţara noastră, a crescut de aproape două ori, în octombrie, faţă de luna precedentă. Medicii avertizează ca afecţiunea poate provoca mai multe complicaţii grave.

În luna octombrie, în ţară, au fost înregistrate cu 348 de cazuri de varicelă mai multe faţă de septembrie. Totodată, în municpiul Chisinau, în luna noiembrie, 245 de copii s-au îmbolnăvit, dublu faţă de octombrie.

Pentru a preveni îmbolnăvirea, specialiştii recomandă vaccinarea. Totuşi, imunizarea împotriva varicelei nu este obligatorie, iar mulţi părinţi refuză să vaccineze micuţii.

"Umiditatea şi temperatura trebuiesc menţinute la un nivel normal în încăperi. În grădiniţe trebuie să fie curăţenie şi trebuie făcută dezinfecţie", a explicat şefa de secţie al Centrului Municipal de Sănătate Publică, Nina Tinta.

Potrivit medicilor, varicela poate avea consecinţe grave în cazul copiilor cu imunitate slabă sau care suferă de alte afecţiuni.

"Pot fi bronşitele, pneumoniile, sau infectarea acestor vezicule", a spus medicul de familie Cristina Popa.

Totuşi, mulţi părinţi ignoră pericolele pe care le poate prezenta această boală.

Părinţii sunt îndemnaţi să respecte recomandările medicale în timpul reabilitării copilului.

"Mamele nu trebuie să spele copilul în această perioadă pentru că, din cauza apei,pot apărea mai multe erupţii, dar şi infectarea acestora", recomandă medicul de familie Cristina Popa.

În total, de la începutul anului, peste 8000 de copii s-au îmbolnăvit de varicelă în Moldova.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

sanatate , boala , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
537 locuitori

Ghermăneşti este un sat din cadrul comunei Suhuluceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 537 de oameni. Satul Ghermăneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.