25 februarie 2016, 12:05 Sănătate views 7236
Guvernul a refuzat să-i ajute pe bolnavii de tuberculoză și SIDA
25 februarie 2016, 12:05 Sănătate views 7236

Guvernul a refuzat să-i ajute pe bolnavii de tuberculoză și SIDA

Guvernul a respins sesizarea deputatului Valentina Buliga cu privire la alocarea unor îndemnizații sociale persoanelor cu nevoi speciale, invaliditatea cărora nu a fost confirmată oficial. Decizia a fost luată la ședința Cabinetului de miniștri din 24 februarie, informează NOI.md.

În categoria persoanelor social vulnerabile au fost incluși bolnavii de tuberculoză, SIDA și maladii oncologice. Potrivit estimărilor deputatului PDM Valentina Buliga, pentru acordarea unui ajutor suplimentar bolnavilor, invaliditatea cărora nu a fost confirmată în instituțiile medicale, este necesar de 26 de milioane de lei anual.

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, a menționat în cadrul ședinței Guvernului că în buget nu au fost prevăzuți bani pentru a putea aproba proiectul propus, de aceea documentul va fi respins. Premierul Pavel Filip a fost de acord cu ministrul de profil: „În acest moment nu putem susține această inițiativă. Vom reveni la ea atunci cînd vom acumula în buget mijloacele necesare", a conchis șeful Executivului.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sanatate , guvern , indemnizatii , tuberculoză , SIDA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4996 locuitori

Coşniţa este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pohrebea și Coşniţa. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4996 de oameni. Satul Coşniţa a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.