07 aprilie 2016, 12:00 Sănătate views 7913
Chiril are nevoie de ajutor! (Doc)
07 aprilie 2016, 12:00 Sănătate views 7913

Chiril are nevoie de ajutor! (Doc)

Mă numesc Alexa Tatiana, sunt mama unui baietel de 8 ani, Alexa Chirill. Aș vrea să Vă împărtășesc trista noastră istorie...s-a intîmplat o tragedie, de atunci în casa noastră a intrat necazul și durerea care ne-au schimbat radical viata, din care motiv suntem nevoiti să apelam la sprijinul D-tră, pentru a-l ajuta pe feciorașul nostru!!!

În decursul a trei ani, nu ne reușește să-l vindecăm, după ce s-a aflat o perioadă în comă din motive necunoscute.

La data de 8 martie 2013, copilului meu, Alexa Chirill, născut la 19 septembrie 2009 (menționez faptul că pînă la tragedie era un copil sănătos, cu o dezvoltare normală, la vîrsta sa de 5 ani citea și vorbea în două limbi) i s-a ridicat febra 39. Eu, Alexa Tatiana, mama lui Chirill, am solicitat medicul de familie la domiciliu. În urma examinării medicale ni s-a pus diagnoza unei simple viroze, prescriindu-ne antibiotic Zinnat, spray Ingalipt și vitamine. În acel moment copilul nu avea tusă sau nas înfundat, apoi nu avea poftă de mîncare, iar febra de 37- 38,5 se menținea, careva simptome însă nu se manifestau. La 11 martie repetat am solicitat medicul de familie la domiciliu, care după examinare mi-a comunicat să continuu tratamentul căci nu e nimic grav- doar o simplă viroză. Spre seară copilul devenise foarte pasiv, nu minca și nici bea nimic. Aproximativ la orele 18 am chemat ambulanța care ne-a dus la Spitalul Clinic Municipal boli contagioase copii, în drum spre spital băiețelul meu vorbea cu mine, ajungînd acolo, a fost luat de către personalul medical pentru ai pune cateter, mie însă mi-au intersiz accesul. După un timp mi-au adus baiețelul dormind, explicîndu-mi că avea febra 38,5 și i-au coborît-o. Aproximativ la miezul nopții Chirill, pe cîteva clipe a deschis ochișorii, privirea-i era țintită într-un punct, atunci l-am luat în brațe și am alergat la medici după ajutor, la care mi-au zis ca nu e nimic grav, probabil a înghețat și m-au trimis în salon. După două ore episodul s-a repetat, atunci copilul a fost transferat în secția reanimare, îi dispărea respirația, au apărut convulsiile, astfel starea lui se agrava din ce în ce mai mult. Ulterior, după cîtiva ani, am depistat că din arhiva acestei instituții medicale dispăruse fișa medicală a lui Chirill. La data de 14 martie 2013, în legătura cu agravarea stării de sănătate, copilul a fost transferat la Institutul de Cercetări Științifice – Centrul Mamei și Copilului, secția- Reanimare Pediatrică. Atunci Chirill a fost conectat la apartatul pentru respirația artificială, el fiind în comă de gradul III, presupusa diagnoză -"encefalită virală", care ulterior, a fost pusă sub semnul întrebării. Pînă în prezent copilul nu are o diagnoză corectă și concretă... am fost intrernați o perioadă de 2,5 luni. La moment cind copilul se afla în comă, prognoza medicilor era una strașnică, șanse practic 1% din 100%, medicii presupun, însă bunul Dumnezeu a avut grijă și a ocrotit copilașul nostru, deci el vrea să traiască și merită o șansă !!! Cînd am fost externați, Chirill nu putea sta așezat, de cînd a ieșit din comă el nu vorbește, suferă de crize epileptice rezistente la tratament. Motorica și aparatul locomotor este parțial restabilit, problema premordială sunt crizele epileptice care readuc copilul la starea gravă inițială.

Ne-am consultat și pînă în prezent ne tratăm la cei mai buni și experimentați specialiști din RM, însă din păcate dau din umeri și în cazul nostru sunt neputincioși. În ultimul timp permanent suntem internați în secția de Terapie Intensiva și Reanimare cu diagnoza „ Condiția de stare de epilepsie ". Am încercat multiple scheme terapeutice, am comandat preparate medicamentoase scumpe din Italia, Federația Rusă, România, Germania, care nu se găsesc la noi în țară, însă fară raspuns la tratament. Din motiv că nu putem stopa crizele epileptice starea lui Chirill se agravează, în urma acestora copilul e complet epuizat. Astfel, precum că cazul nostru este unul foarte rar, medicii de la noi însăși recomandă plecarea în strainătate, pentru investigații și tratament, unde medicina e mult mai dezvoltată în acest domeniu. Cu propriile forțe și finanțe am mers cu copilul în Federația Rusă, Romănia, Italia, unde i s-au facut investigații, dar și medicii de acolo ne-au sugerat să plecăm în Germania, fiindcă anume acolo medicina în domeniul nostru este cea mai dezvoltată. Astfel am expediat toate actete necesare la o clinica din Germania care a acceptat să investigheze cazul nostru pentru a ne ajuta. Suma inițială a investigațiilor si a tratamentului primar constitue 16 500 Euro. Este șansa noastră de a reîntoarce copilul nostru la o viață normală !!! Motiv din care, Vă rugăm din tot sufletul, pe cei ce i-ai sensibilizat istorioara noastră tristă, să ne ajutați !!!

Vă rog din inimă !!! Aș vrea din suflet din nou să aud vocea și rîsul zglobiu al copilașului meu scump, să aud cum recită poezia despre MAMA, pe care mi-o dedica-se la matineul de la grădiniță, cu o zi înainte de cele întîmplate !!! Vă rugăm mult să ne ajutați să scutim baiețelul nostru de suferințe.

Cu mare recunoștință vom primi oricare ajutor din partea D-stră , care îl va ajuta pe Chirill !!!

Cu stimă și respect, mama lui Chirill, Alexa Tatiana

Tel. de contact 069171909

Vă multumim din suflet anticipat!!!

Sursa: guvern24.md

Cuvinte cheie:

copii , boala , ajutor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
229 locuitori

Bulhac este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ungheni și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 229 de oameni. Satul Bulhac a fost întemeiat în anul 1891.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.