31 ianuarie 2012, 14:45 Sănătate views 3490
31 ianuarie 2012, 14:45 Sănătate views 3490

Afecţiuni şi boli în timpul iernii

Gripa, răceala şi alte boli respiratorii sînt cele mai frecvente afecţiuni acute pe timp de iarnă. Deşi virusurile contagioase sînt active pe tot parcursul anului, toamna şi iarna oamenii devin mai vulnerabili în faţa acestora, deoarece petrec mai mult timp în spaţii închise.

Odată cu venirea iernii, organismul nostru este mai expus la diverse maladii care se pot acutiza anume în această perioadă.
Scăderea temperaturii aerului şi umiditatea accentuată, caracteristică acestei perioade a anului, sînt printre principalii factori care duc la agravarea stării sănătăţii noastre, în special în ceea ce priveşte bolile cronice şi infecţiile respiratorii. Cei mai afectaţi de schimbarea vremii sînt copiii, bătrînii şi persoanele care suferă de bolile cronice.

Bolile acute sînt infecţii care se răspîndesc pe cale aeriană.

De la începutul anului 2012, medicii de familie înregistrează zilnic cîte 2-3 cazuri de infecţii virale. Medicii recomandă, consultarea de urgenţă a unui specialist pentru a evita careva complicaţii.

 

Sursa:  flortv.net

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1451
Populația:
3331 locuitori

Ţaul este un sat şi comună din raionul Donduşeni, Ţaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Ţaul este situat în partea de sud a raionului Donduşeni, la o distanţă de 6 km de orașul şi de gara Donduşeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3331 de oameni. Satul Ţaul a fost întemeiat în anul 1451 sub numele Alboteşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.