05 iulie 2017, 12:05 Sănătate views 4658
Tot mai mulți moldoveni se plâng că au tulburări de somn
05 iulie 2017, 12:05 Sănătate views 4658

Tot mai mulți moldoveni se plâng că au tulburări de somn

Tot mai mulți oameni suferă de somnolență. De la începutul anului, doar la Centrul de Somnologie din Chișinău, s-au adresat peste o sută de oameni care s-au plîns că sînt mereu somnoroși, iar aproape 30 dintre cazuri au fost grave. Acest simptom nu este unul letal, doar poate avea urmări grave.

Cel mai des, oamenii care au astfel de probleme pot provoca sau devin victime ale accidentelor rutiere. Potrivit datelor Inspectoratului Național de Patrulare, anul trecut, au fost înregistrate 11 tragedii provocate de oboseala șoferilor. Acestea s-au soldat cu șapte decese și 11 răniți.

Iar statisticile internaționale arată că pînă la 20 la sută dintre accidentele rutiere au loc din cauza oboselii la volan și aproape în 80 la sută dintre cazuri, urmările sînt tragice.

Potrivit legii, oamenii care suferă de apnee, o boală care provoacă somnolența, nu au voie să șofeze. Aceştia se pot trata la domiciliu, dacă apelează la un specialist.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

somn , sanatate , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1716
Populația:
641 locuitori

Lipceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Lipceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat în valea rîului Ciorna, la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 641 oameni. Pentru prima dată satul Lipceni este menționat într-un document din anul 1716.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.