26 martie 2012, 10:09 Sănătate views 2949
26 martie 2012, 10:09 Sănătate views 2949

Instinctul matern nu dă greș

Mama adesea simte instinctiv că copilul ei este bolnav, dar medicii de obicei, încearcă să calmeze mamele îngrijorate.  Experții spun că instinctul matern de obicei nu dă greş, dacă mama spune ca copilul ei este grav bolnav, în cele mai multe cazuri, are dreptate. Medicilor li se recomandă  întotdeauna să verifice presupunerile părinților, pentru că ei mai mult decît oricine altcineva își cunosc  copiii. Deşi și ei pot face greşeli.

"Eu, ca medic de familie, aş dori să spun că, în opinia mea, este important de a asculta de părinţii care ăți fac griji pentru sănătatea copiilor lor. În final, aceștia și-au crescut copiii, au trecut prin diferite boli, şi pot spune atunci cînd ceva nu merge bine ", - a spus Dr. Matei Thompson, unul dintre cercetători.

Respiraţia rapidă, mici pete roșii pe piele - primul semn pentru a bate alarma: aceasta înseamnă că copiii au nu doar o tuse sau răceală. În plus, medicul este obligat să verifice temperatura copilului adus la spital.

Potrivit experţilor, astfel de boli grave, precum meningita, pneumonia sau sepsisul sunt foarte rare în ţările dezvoltate, şi este dificil de le diagnosticat la copii.

Potrivit autorilor studiului de la Universitatea din Oxford, "pentru medici aceasta echivalează cu a căuta aculîin carul cu fîn. Infecţiile grave sînt rare grație  vaccinării. Este dificil de a determina dacă un copil este bolnav, mai ales dacă acesta este examinat la etapele timpurii ale bolii".

 

Sursa: The telegraph.co.uk

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
336 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 336 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.