21 martie 2018, 10:40 Sănătate views 10762
Consultațiile la Spitalul Oncologic vor fi gratuite
21 martie 2018, 10:40 Sănătate views 10762

Consultațiile la Spitalul Oncologic vor fi gratuite

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, a efectuat ieri, 20 martie, o vizită la Institutul Oncologic, pentru a verifica în ce mod se realizează consultațiile și investigațiile în cadrul acestei instituții.

Verificările au fost efectuate în condițiile în care pe rețelele de socializate mai multe persoane au semnalat despre faptul că se percep taxe neoficiale pentru consultațiile la medici, în cadrul secțiilor spitalicești.

Svetlana Cebotari a discutat cu pacienții despre calitatea serviciilor medicale acordate, despre tratament și problemele pe care le întîmpină în cadrul instituției. Oficialul i-a asigurat că Ministerul depune toate eforturile ca această instituție să dispună de toate condițiile necesare, astfel încît pacienții să beneficieze de cele mai bune metode de tratament.

La fel, ministrul Sănătății a solicitat conducerii instituției să elimine consultațiile cu plată, din moment ce în cadrul Centrului Consultativ Diagnostic sînt absolut gratuite.

De asemenea, oficialul a discutat cu lucrătorii medicali despre importanța unei comunicări eficiente cu pacienții și despre schimbarea atitudinii față de ei.

„De cele mai multe ori, cuvîntul tratează mai mult decît medicamentul. Sînt sigură că împreună, consolidîndu-ne eforturile, vom crea un sistem de sănătate modern și mai aproape de pacienți", a accentuat ministrul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

spital , consultații

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
106 locuitori

Şumna este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulhac și Şumna. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Rîșcani și la 173 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Șumna a fost menționat documentar în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.