27 aprilie 2015, 15:33 Sănătate views 17422
27 aprilie 2015, 15:33 Sănătate views 17422

Fiecare al şaselea caz de cancer este cauzat de o infecţie

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului, pe baza statisticilor din 184 de ţări pe 27 de tipuri de cancer, aproximativ 16% din toate cazurile de cancer la nivel mondial sînt cauzate de infecții, relatează Focus. Aceasta constituie două milioane de cazuri anual. Cota de astfel de cazuri în ţările sărace (22,9%) este de trei ori mai mare decăît în cele industrializate (7,4%), scrie publicaţia.

"Studiul spune că măsurile de prevenire, cum ar fi vaccinurile, tehnica de injectare în condiţii de siguranţă şi preparatele antibacteriene ar putea duce la progrese semnificative în lupta împotriva cancerului Autorii studiului spun că, în primul rînd, poate fi prevenită sau tratată infecția cu virusul papilomei umane, helicobacter pylori sau hepatita B şi C. Potrivit studiului, aceste patru infecții sînt responsabile pentru 1,9 milioane de cazuri de cancer pe an", - afirmă publicația.

Cuvinte cheie:

pericol , cancer , infecție , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
6242 locuitori

Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.