31 mai 2012, 11:36 Sănătate views 3475
31 mai 2012, 11:36 Sănătate views 3475

Vremea şi sănătatea: se vor agrava durerile de spate


Foto: medpravda.com 

În perioada 29 - 31 mai în Moldova a fost vreme ploioasă, puțin reconfortantă.

Ploile cu diferențe de temperatură pot provoca un risc crescut de răceli, mai ales la copii, precum și acutizarea proceselor inflamatorii cronice, dureri de spate şi dureri articulare.

Vremea caldă şi foarte umedă poate fi puțin reconfortantă pentru pacienţii hipertensivi și cei cu tulburări ale circulației cerebrale.

În condiții de vreme caldă şi foarte umedă și înflorirea în masă a plantelor a crescut probabilitatea de deteriorare a sănătăţii persoanelor care suferă de alergie și astm.

În regiunile țării unde vor cădea ploi, persoanele meteo-sensibile vor resimți somnolenţă şi slăbiciune generală, schimbări bruşte în starea de spirit şi de performanţă.

Între 29 și 31 mai se aşteaptă condiţii geomagnetice relativ liniştite, care nu va deranja locuitorii planetei.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
7043 locuitori

Cazaclia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cazaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de municipiul Comrat și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7043 locuitori. Satul Cazaclia a fost menționat documentar în anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.