19 decembrie 2018, 12:50 Sănătate views 9960
A fost înregistrat primul caz de deces asociat gripei
19 decembrie 2018, 12:50 Sănătate views 9960

A fost înregistrat primul caz de deces asociat gripei

În municipiul Bălți, a fost înregistrat primul caz de deces asociat gripei. Victima este o femeie de 54 de ani. O anchetă dispusă de ministerul de ramură a arătat că femeia s-a tratat singură, acasă, iar la spital a ajuns cu complicații la o săptămînă după primele semne de boală.

Rezultatele analizelor de laborator a confirmat diagnosticul: gripa de tip A(H1N1) și pneumonie bilaterală. Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale atenționează populaţia să se adresese imediat la medic în cazul apariției simptomelor se boală. De asemenea este necesară izolarea bolnavilor la domiciliu și, în caz de necesitate, spitalizarea acestora. Persoanele cu risc înalt de îmbolnăvire, femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat, obezitate trebuie să evite contactul cu persoanele bolnave.

Medicii recomandă folosirea măștilor de protecție de către persoanele care asistă bolnavii. O altă măsură este respectarea igienii prin spălarea mâinilor cu apă şi săpun sau cu soluţii dezinfectante, după contactul cu bolnavii sau cu obiectele contaminate de aceștia.

Potrivit datelor MSMPS, de la 1 octombrie până la 16 decembrie, au fost înregistrate zece cazuri gripă.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

gripa , moarte , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.