25 februarie 2019, 16:23 Sănătate views 16664
Orarul consultaţiilor medicale gratuite pentru cetăţeni
25 februarie 2019, 16:23 Sănătate views 16664

Orarul consultaţiilor medicale gratuite pentru cetăţeni

În săptămîna 25 februarie-01 martie curent, echipele mobile din cadrul campaniei „Un doctor pentru tine", vor oferi consultații gratuite populației din localitățile rurale.

Pe data de 26 februarie, specialiștii endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi și cardiologi se vor afla în Centrul de Sănătate Cociulia și Oficiile Medicilor de Familie Țiganca și Hănăseni din raionul Cantemir, iar pe 28 februarie, în Căinari, Copanca, Sălcuța din raionul Căușeni.

În perioada menționată, medicii oncologi (mamologi, pulmonologi, ginecologi, urologi, proctologi) vor acorda asistență consultativă locuitorilor din raioanele Cantemir, Vulcănești, Taraclia, iar copiii din localitățile rurale din raionul Anenii Noi vor fi consultați gratuit de echipa mobilă stomatologică.

Locuitorii din localitățile rurale din Nisporeni vor beneficia de servicii de radiologie pulmonară, iar femeile din localitățile rurale din raioanele Rezina și Anenii Noi și Cahul vor beneficia de servicii de screening mamar gratuit acordat de către echipa de medici, în autospeciale dotate cu mamografe mobile.

Menționăm că, pe parcursul săptămînii 18-22 februarie, circa 2.875 de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine", circa 484 de persoane au fost consultate de către cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi, 450 copii din Strășeni și Anenii Noi au fost consultați de stomatologia mobilă, 814 persoane au făcut screening pulmonar, 390 de femei au beneficiat de servicii de sceening mamar gratuit, iar 836 persoane au fost consultate de către medicii oncologi.

Menționăm că, în luna august 2018, a fost lansată campania „Un doctor pentru tine" pentru a spori accesul populației din zonele rurale la servicii specializate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

medicina , consultații

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
5519 locuitori

Abaclia este un sat și comună din raionul Basarabeasca. Abaclia este unicul sat din comuna cu același nume, situat la distanța de 5 km de orașul Basarabeasca și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5519 oameni. Satul Abaclia a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.