30 iulie 2012, 11:05 Sănătate views 9079
30 iulie 2012, 11:05 Sănătate views 9079

În mare în apropiere de Odesa, a apărut un peşte veninos care atacă înotătorii

Pe plajele de la Odesa a apărut un nou pericol pentru turiști – balaurul de mare, care mușcă înotătorii şi îi aduce pe patul de spital.

După întîlnirea cu acest peşte unul dintre turiști a ajuns la spital pentru o săptămînă, transmite "Novosti Ucrainî".

Unul dintre locuitorii Odesei a prins un pește necunoscut şi a plasat poza pe Internet. S-a constatat că peștele periculos este dragonul de mare.

De un peștișor obișnuit  acesta se deosebește doar prin o culoare diferită. Dragonul de mare se ascunde în pămîntul moale, în căutare de pradă.
Acest peşte are ţepi veninoşi pe aripioare şi branhii. Întîlnirea cu acesta poate duce la consecinţe nedorite: temperatură, pierderea conştiinţei, pierderea graiului şi paralizia membrelor.

În plus, pe turiștii de pe plajele de la Odesa îi așteaptă o surpriză neplăcută - din cauza deversărilor din canalizare apa "înflorește".

Problema nu este că au apărut alge, ci faptul că în ele apar bacterii, care afectează negativ sănătatea şi sînt periculoase pentru om.

Recent, din cauza ploilor abundente au fost deversate în mare ape reziduale, din care cauză unele plaje din Odesa a fost închise.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
102 locuitori

Popeştii Noi este un sat din cadrul comunei Petreni, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Drochia și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 102 oameni. Satul Popeştii Noi a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.