14 august 2012, 16:05 Sănătate views 9075
14 august 2012, 16:05 Sănătate views 9075

De ce atît de mulţi sportivi de la Jocurile Olimpice din Londra poartă bandă colorată pe corp

Foto: mpinteractiv.ro 

Probabil că aţi observat că mai mulţi atleţi care participă la Jocurile Olimpice de la Londra aveau dungi colorate pe corp, de culori diferite, fie albastre, bej, roz sau chiar negre, care acoperă diverse părţi ale corpului, de la umeri la abdomen.

Materialul subţire se numeşte bandă Kinesio şi a fost inventat de doctorul Kenzo Kase, un specialist japonez în acupunctură şi chiropractică. Medicul nipon susţine că banda elastică reduce durerea şi susţine activitatea musculară fără să impună restricţii de mişcare prin intermediul unei tehnologii care canalizează mai bine umezeala din organism, scrie Business Insider.

Banda a fost inventată acum 30 de ani dar a devenit populară recent, la Jocurile Olimpice din 2008 de la Beijing, unde a fost purtată în special de luptătorii de Sumo.De atunci, vînzările au crescut cu circa 300%, conform companiei Kinesio Holding, care comercializează această invenţie.

Utilitatea benzii Kinesio este pusă la îndoială însă de unii specialişti, întrucît nu există o conexiune fără echivoc dovedită ştiinţific. "Avem nevoie de mai multe date", afirma recent chiar inventatorul Kenzo Kase într-un interviu acordat BBC recent.

"Personal, cred că e vorvba doar de un efect Placebo", susţine John Brewer, profesor de sport la Universitatea Bedfordshire.

Cuvinte cheie:

Jocurile Olimpice , corp , banda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1676 locuitori

Tîrşiţei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flutura și Tîrşiţei. Localitatea se află la distanţa de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Tîrșiței a fost menționat documentar în anul 1604 cu denumirea Tărceței.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.