17 februarie 2020, 17:00 Sănătate views 3293
A apărut primul medicament împotriva coronavirusului
17 februarie 2020, 17:00 Sănătate views 3293

A apărut primul medicament împotriva coronavirusului

Primul medicament care ar putea fi efectiv în lupta împotriva noului coronavirus ucigaș a fost lansat în producție în China.

Preparatul sub denumirea „Favipiravir", creat de compania „Zhejiang Hisun Pharmaceutical" a primit oficial acordul autorităților chineze pentru a fi scos pe piață, scrie „Ria Novosti".

Directorul Centrului Național de Biotehnologii din China a precizat că sînt cîteva tipuri de medicamente care s-au dovedit a fi eficiente în lupta cu virusul ucigaș, printre care și preparatul „Remdesevir", dar acesta încă nu este scos masiv pe piață.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

sanatate , medicamente , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.